Autor |
Wiadomość |
malin21
Moderator Generał Broni
Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 436
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: wzw
|
Wysłany:
Śro 8:31, 24 Lis 2010 |
|
Pablo 40 napisał: |
olix2 napisał: |
a czym wg ciebie charakteryzuje sie mrozone ciasto quatro |
chyba było twarde, zimne i nie dające się ugryźć |
gdybyście wiedzieli jakie są tam składniki tej pizzy w quatro to byście się po**gali . ja tam nie jem pizzy ani nic tych rzeczy... ta pizza jest jak chałka zapchasz się a się nie najesz. najlepsza to taka którą sam sobie zrobisz bo wiesz jakie są składniki.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
mcm00
Szeregowy
Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zwoleń
|
Wysłany:
Czw 12:47, 25 Lis 2010 |
|
kiedyś stołowałem się u Stasia, zapiekanki i koreczki super, teraz żonka gotuje
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
olix2
VIP Pułkownik
Dołączył: 15 Wrz 2005
Posty: 1008
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
|
Wysłany:
Czw 18:40, 25 Lis 2010 |
|
tak to jest. zycie jest okrutne, a stasio tez chce zyc
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Zosia
Starszy Szeregowy
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 2/3
|
Wysłany:
Sob 22:24, 27 Lis 2010 |
|
Pablo 40 napisał: |
olix2 napisał: |
a czym wg ciebie charakteryzuje sie mrozone ciasto quatro |
chyba było twarde, zimne i nie dające się ugryźć |
widac, ze pisze facet. bo kazda kobieta wie, tzn przynajmniej niektore umieją wyczuc czy ciasto jest swiezo gniecione czy mrozone. cisto mrozone jest malo puszyste takie byle jakie i torche wilgotne. a jak jełopie nie wiesz to sie nie udzielaj
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
olix2
VIP Pułkownik
Dołączył: 15 Wrz 2005
Posty: 1008
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
|
Wysłany:
Nie 12:06, 28 Lis 2010 |
|
dzieki za jelopa. kiedys rozmawialem na ten temat z fachowcem poza tym chcialem kiedys zrobic dziewczynie niespodzianke i zrobic dobra pizze i wg moich danych pizze mozna zepsuc i ciasto nie wyjdzie jesli: wleje sie zbyt goraca wode do drozdzy, zle wyrobi ciasto, da za malo drozdzy, wsypie o malej zawartosci glutenu make, w nieodpowiednim momencie dosypie sol. i jeszcze pare innych niuansow. z drugiej strony istnieja fabryki pieczywa mrozonego, ktore produkuja puszyste buleczki. jesli jeszcze masz jakies fachowe uwagi na temat pizzy z quatro to sluze literatura.
|
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez olix2 dnia Nie 12:07, 28 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
jick
Moderator Generał Brygady
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 192
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Nowy Rynek
|
Wysłany:
Nie 13:28, 28 Lis 2010 |
|
Zosia trochę kultury się wymaga na forum.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Zosia
Starszy Szeregowy
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 2/3
|
Wysłany:
Sob 18:47, 04 Gru 2010 |
|
olix2 napisał: |
dzieki za jelopa. kiedys rozmawialem na ten temat z fachowcem poza tym chcialem kiedys zrobic dziewczynie niespodzianke i zrobic dobra pizze i wg moich danych pizze mozna zepsuc i ciasto nie wyjdzie jesli: wleje sie zbyt goraca wode do drozdzy, zle wyrobi ciasto, da za malo drozdzy, wsypie o malej zawartosci glutenu make, w nieodpowiednim momencie dosypie sol. i jeszcze pare innych niuansow. z drugiej strony istnieja fabryki pieczywa mrozonego, ktore produkuja puszyste buleczki. jesli jeszcze masz jakies fachowe uwagi na temat pizzy z quatro to sluze literatura. |
czytaj ze zrozumieniem. czy ja napisalam gdzies ze mroża gotowe wypieczone ciasto? nie fachowcu z d*** strony
/Pilnujmy jezyka i kieruje ja szczegolnie do ciebie jako, ze pierwsza zaczelas
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
olix2
VIP Pułkownik
Dołączył: 15 Wrz 2005
Posty: 1008
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Polska
|
Wysłany:
Sob 20:16, 04 Gru 2010 |
|
masz problem, bo nie wiesz o czym piszesz.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Pablo 40
Chorąży
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 256
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany:
Nie 1:32, 05 Gru 2010 |
|
Zosia napisał: |
Pablo 40 napisał: |
olix2 napisał: |
a czym wg ciebie charakteryzuje sie mrozone ciasto quatro |
chyba było twarde, zimne i nie dające się ugryźć |
widac, ze pisze facet. bo kazda kobieta wie, tzn przynajmniej niektore umieją wyczuc czy ciasto jest swiezo gniecione czy mrozone. cisto mrozone jest malo puszyste takie byle jakie i torche wilgotne. a jak jełopie nie wiesz to sie nie udzielaj |
Tyle tylko, że nie każda kobieta zrozumie to co czyta albo o czym jest mowa .
PS Zosiu, jaką trzeba mieć d***, żeby być dobrym fachowcem z tej strony ?
/Pilnujmy jezyka
|
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Pablo 40 dnia Nie 1:36, 05 Gru 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
almaarde
Starszy Kapral
Dołączył: 20 Sie 2007
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zwoleń
|
Wysłany:
Pon 16:59, 06 Gru 2010 |
|
Pablo 40 napisał: |
Tyle tylko, że nie każda kobieta zrozumie to co czyta albo o czym jest mowa .
PS Zosiu, jaką trzeba mieć dupę, żeby być dobrym fachowcem z tej strony ? |
Trzeba mieć dobrze wyczuloną na składniki pizzy w zależności od jej rodzaju, a także na kruchość i puszystość ciasta, że o takich oczywistościach jak temperatura pizzy świeżo wyjętej z pieca nawet nie wspomnę. Trening, trening i jeszcze raz trening - to zrobi z Ciebie dobrego fachowca
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Pablo 40
Chorąży
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 256
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/3
|
Wysłany:
Pon 19:23, 06 Gru 2010 |
|
almaarde napisał: |
Pablo 40 napisał: |
Tyle tylko, że nie każda kobieta zrozumie to co czyta albo o czym jest mowa .
PS Zosiu, jaką trzeba mieć dupę, żeby być dobrym fachowcem z tej strony ? |
Trzeba mieć dobrze wyczuloną na składniki pizzy w zależności od jej rodzaju, a także na kruchość i puszystość ciasta, że o takich oczywistościach jak temperatura pizzy świeżo wyjętej z pieca nawet nie wspomnę. Trening, trening i jeszcze raz trening - to zrobi z Ciebie dobrego fachowca |
Dzięki, ale mam kogoś kto potrafi zrobić smaczną i świeżą, puszystą i kruchą a o odpowiedniej temperaturze, dopiero co wyjętej z pieca nawet nie wspomnę.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|